Apartament został zaprojektowany przez londyńskie studio KNOF Design i powstał na skutek połączenia dwóch oddzielnych mieszkań. Dzięki temu stworzono ponad tysiąc metrowy penthouse, w którym zamieszkała czteroosobowa rodzina. Przeszklone z każdej strony ściany sprawiają, że mieszkanie wypełnia naturalne światło słoneczne, a specjalny system rolet zapewnia domownikom prywatność. Z okien roztacza się widok na panoramę miasta oraz pobliskie góry.

W wystroju apartamentu postawiono na jasną i stonowaną kolorystykę, naturalne materiały, subtelne i eleganckie dekoracje. Część dzienna, na którą składa się kuchnia, jadalnia, salon i bawalnia są otwartymi przestrzeniami spójnymi pod względem aranżacji. Sąsiadują one z sypialnią właścicieli oraz gabinetem, które zostały zaprojektowane z ogromną dbałością o każdy detal. Tuż obok znajduje się imponująca garderoba, a następnie pokoje dzieci i łazienka dla gości. W apartamencie znajduje się również pokój gościnny i telewizyjny, oddany głównie do użytku dzieci.

W apartamencie znajduje się wiele mebli i dodatków, które wyszły spod rąk uznanych projektantów. Wystarczy wspomnieć o płytkach w łazience zaprojektowanych przez Patricie Urquiolę, skórzanych meblach od Moore&Giles czy lustrach Porta Romana.

Źródło zdjęć: Assen Emilov / v2com