Pierwszym właścicielem domu był drwal, który wybudował go z przeznaczeniem na składzik na narzędzia. Kolejni właściciele przekształcili go w klimatyczną oazę spokoju i relaksu. Mowa o La Colombière, drewnianym domku letniskowym w samym środku kanadyjskiego lasu.

Nowi właściciele rozbudowali domek do trzech pięter, nadając mu kształt ptasiej budki lęgowej. Podczas prac bardzo dbano o pobliską naturę: nie posługiwano się ciężkim sprzętem budowlanym i nie wycięto ani jednego drzewa. Zachowano także pierwotną okładzinę domu wykonaną z ciemnego cedru. Dzięki temu dom wspaniale wtapia się w otaczający go dziki las.

Wnętrze domu wypełnione jest bielą. Parter to przede wszystkim otwarta przestrzeń, z której jest bezpośrednie wyjście do lasu. Poszczególne piętra łączy imponująca, nowoczesna klatka schodowa wykonana z jasnego drewna. Na ostatnim piętrze znajdziemy taras, z którego można obserwować przyrodę.

Zdjęcia: Loukas Yiacouvakis, v2com