Pomimo sporego metrażu poprzedni właściciele nie wykorzystali potencjału tego pomieszczenia. Tu główne miejsce zajmowała duża wanna, która dodatkowo generowała spore koszta. Natomiast Klienci postawili mi takie oto warunki projektowe: ma być jasno, nowocześnie i zdecydowanie więcej miejsca na przechowywanie rzeczy, ponieważ łazienka musi służyć czterem osobom (rodzice i małe dzieci).

Moja propozycja opierała się na stworzeniu bazy z białych płytek oraz odważnych i zdecydowanych akcentów kolorystycznych.
I tak obecnie głównym widokiem, który nam się ukazuje po wejściu do łazienki jest umywalka. Wanna została zmniejszona i umiejscowiona z prawej strony łazienki (podobnie jak poprzednia). Bateria prysznicowa została umiejscowiona na ściance, która została dobudowana i jednocześnie dzięki temu mogliśmy zabudować pralkę, która również pozostała w tym samym miejscu (została tylko obrócona). Nad pralką powstała zabudowana przestrzeń do przechowywania. Lewa strona łazienki to WC oraz zabudowa szafek. Górna część szafek to półki, a dolna to dwa kosze na pranie. Wszystkie meble są białe i lakierowane na wysoki połysk co dodatkowo powiększa przestrzeń. Łazienka jest uporządkowana i bardziej przestronna.

Cieszę się bardzo, że Klienci byli na tyle odważni i zrealizowali projekt bo to spowodowało, że wszyscy jesteśmy z niego zadowoleni :)

lubieprojektowac.pl
www.facebook.com/EwaMikulskaStudioLubieProjektowac